Misiune

Asociația Oncovox întrunește o echipă de psihoterapeuți cu experiență în tratarea pacienților oncologici, reunită din dorința de a oferi pacienților mai mult suport și ajutor decât le este momentan disponibil. Prin platforma online Oncovox oferim informații și deschidem discuții despre impactul și aspectele emoționale ale cancerului. Vom încerca să te ajutăm să găsești răspunsuri la întrebările tale legate de trăirile și gândurile tale pe parcursul bolii, dar îți vom propune și exerciții și soluții astfel încât tu să te simți mai bine, mai în control și mai încrezătoare.

Ne propunem să oferim tuturor resurse și informații psihologice de calitate, indiferent de statut social sau oraș de proveniență. Toate resursele disponibile pe site sunt bazate pe dovezi științifice și și-au validat eficiența prin studii clinice. Prin acestea și prin implicarea noastră vrem să creștem calitatea vieții celor cu care intrăm în contact și să îi ajutăm să se adapteze la încercările la care sunt supuși.

Echipă

Eu sunt Silvia Nicolescu, și sunt inițiatorul programului Oncovox. Lucrez ca psihoterapeut în București și doctorand în Cluj, la Departamentul de Psihologie Cognitivă Aplicată, în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Acum 9 ani am început să fac voluntariat în Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, și apoi în București. Am observat ca pacienții aveau mare nevoie să vorbească cu cineva specializat, cineva care să le explice ce se întâmplă cu gândurile, cu emoțiile lor, să îi învețe cum să și le gestioneze. Însă perioada internării nu era nici momentul potrivit, nici locul potrivit pentru ședințele de consiliere psihologică. Majoritatea nu se simțeau în stare fizic și de așa ceva și îi înțeleg perfect. 

Mulți dintre pacienții cu care eu m-am întâlnit nu locuiau în orașul în care s-au tratat. Sau chiar dacă da, o excursie pe săptămână până la spital pentru a se întâlni cu psihologul era prea mult fizic și emoțional. Atunci mi-a venit ideea că ar fi bine să existe o resursă care poate fi accesată de oriunde, oricând, de oricine. Așa a apărut Oncovox, care între timp s-a transformat și în proiectul meu de doctorat. Mi-am dorit să creez ceva ce poate ajuta femeile din toată țară, indiferent de resursele lor financiare și de timp, ceva ce să le ofere suport dincolo de poarta spitalului.

Mă bucur nespus că ideea mea a prins viață și împreună cu restul echipei putem oferi suport femeilor care au nevoie de el.

 

Robertina Ciobanu

Robertina Ciobanu, psihoterapeut-cognitiv comportamental și student doctorand în cadrul Școlii Doctorale de Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Cred că viața este despre a colora cu toate creioanele din cutie, chiar dacă unele culori nu ne plac. Dar în combinație cu celelalte poate ieși un desen mai complex. Scopul meu ca psihoterapeut este să fiu alături de oameni în călătoria lor spre a trăi o viață cu sens și spre a fi mai angrenați în prezent. Să asist la mici momente de victorie, atunci când un copil transformă „nu pot” în „fac așa cum pot” sau “hai că încerc”, când un adolescent spune “am încercat să gândesc diferit înainte de test și mi-a fost mai puțin frică” sau când un adult își permite să aibă grijă de el și să își ofere o îmbrățisare plină de auto-compasiune.

Am pornit la drum lucrând cu copii cu autism, și între timp desfășurând stagii de voluntariat în spitale, cu copiii cu afecțiuni oncologice sau cu tuberculoză. Acolo am putut vedea cât de valoroase erau pentru ei acele momente în care aveau alături câțiva voluntari alături de care să împărtășească câteva momente de joc, povestit despre emoții, susținere.

Acum îmi desfășor activitatea la propriul cabinet psihologic și am început studiile de doctorat în cadrul Universității Babeș-Bolyai. M-am alăturat proiectului Oncovox, inspirată de activitatea mea anterioară în domeniul oncologic. Îmi doresc să fiu alături de femeile cu afecțiuni oncologice în drumul lor spre dezvoltare și să le ofer suport în această călătorie a lor. 

Petruța Diana Cimpoiaș 

Numele meu este Petruța Diana Cimpoiaș și sunt psihoterapeut cognitiv-comportamental.

Prin ceea ce fac, îmi doresc să ajut oamenii să se regăsească pe ei înșiși, îmbrățișând vulnerabilitățile, transformându-le astfel în oportunități pline de sens și semnificație, pentru a găsi împlinire chiar și atunci când suferința este prezentă. Valorile care mă reprezintă sunt Iubirea, Compasiunea, Autenticitatea, Curajul și Acceptarea necondiționată. Încerc să le aduc și în procesul terapeutic cât mai mult pentru a facilita transformarea interioară și pentru a oferi un cadru cât mai plin de siguranță, încredere și conexiune umană.

 

 

 

 

Mădălina Ruxandra Costin 

Sunt Mădălina Ruxandra Costin și sunt foarte încântată că vom avea ocazia să colaborăm în cadrul acestui proiect. Sunt psihoterapeut în Cluj-Napoca și student doctorand în cadrul Departamentului de Psihologie Cognitivă Aplicată, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Sunt absolventă a facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a masteratului de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Din 2013 am început activitățile de voluntariat în cadrul Asociației Little People România, care oferă suport individual și de grup pentru copiii și adolescenții internați pe secțiile de oncologie. În perioada 2016-2017 am coordonat echipa de voluntari pentru unul din spitalele partenere, din Cluj-Napoca. Prin ochii copiilor, dar și ai mamei mele am înțeles mai bine ce înseamnă această boală. Nimic nu mă bucură mai mult decât să pot ajuta oamenii să își construiască sensul propriului drum. Consider că terapia ACT poate fi un bun tovarăș în acest sens. Așadar sunt foarte motivată să fiu alături de dumneavoastră în această călătorie, chiar dacă de la distanță.

 

Ioana Meșterelu 

Sunt psihoterapeut, proaspăt absolvent al masteratului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie. Recunoștința, compasiunea și responsabilitatea sunt trei dintre valorile care mă îndrumă în activitățile de zi cu zi. Pentru mine, recunoștința înseamnă a reflecta asupra contribuției aduse de cei din jur la povestea mea, dar și a-mi cultiva aprecierea față de ceea ce mă înconjoară. Cred în faptul că a trata oamenii cu compasiune și a trăi cât mai responsabil sunt două dintre modalitățile prin care pot duce mai departe binele primit din jur. 

 

 

 

 

 

 

 

Nicoleta Monica Jiboc 

Sunt Jiboc Nicoleta Monica, psihoteraopeut cu formare în psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Psihologie Cognitivă Aplicată, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Sunt pasionată de conexiunea interumană, de a asculta și oferi suport oamenilor atunci când întâmpină anumite dificultăți și poate le este dificil să se regăsească. Cred că putem crea un mediu propice pentru explorarea diverselor provocări, a emoțiilor pe care le experiențiem și de a găsi împreună strategii eficiente de gestionare a acestora.

 

 

 

 

Alexandra Minghiuș

 Sunt Alexandra Minghiuș și sunt studentă în ultimul an la Facultarea de Psihologie din București. În practica mea caut să îmbin mișcarea, relaxarea prin masaj somatic și consilierea psihologică pentru a sprijini crearea unui acasă pentru sistemul tău nervos. Ca voluntar Oncovox, cred în puterea lui împreună și îmi doresc ca acest program să aducă alinare acolo unde este cea mai mare nevoie.